Tarkastus

Huolehdimme puolestasi

Lue lisää

Milloin öljysäiliöhuolto tulee tehdä?

Öljysäiliön perus tarkastus ja huolto on tehtävä säiliön saaman luokituksen (A, B, C tai D) määrittämin väliajoin. Säiliö on myös syytä tarkastaa asuntokauppojen yhteydessä tai jos lämmitysjärjestelmän toiminnassa ilmenee häiriöitä.

Öljysäiliön huolto

Oikeilla toimenpiteillä öljysäiliösi kestää isältä pojalle

Öljylämmitysjärjestelmä on huollettava säännöllisin välein

Maanalaiset öljysäiliöt joutuvat monenlaisen rasituksen kohteeksi vuodenaikojen ja lämpötilan vaihdellessa. Ja säiliön ulkopuolinen kosteus ja säiliön pohjalle kertyvä kondenssivesi syövyttävät säiliön pintaa. Teräs on materiaalina suurimmassa osassa Suomessa käytetyistä öljysäiliöistä ja maan alla teräs kestää hyvin rasitusta. Lasikuitu- ja muovisäiliöt kestävät paremmin syöpymistä ja ovat pitkäikäisempiä.

Öljysäiliön puhdistus

Poistamalla epäpuhtaudet ja kertynyt vesi ehkäistään säiliön syöpymistä ja suodattimien tukkeutumista. Näin öljysäiliön puhdistus parantaa polttimen toimintaa, tehostaa polttoaineen kulutusta ja vähentää ympäristöriskien vaaraa. Muista että omistaja vastaa siitä onko säiliö kunnossa ja oikein hoidettu.

Öljysäiliön korjaus

Säiliö voidaan korjata hitsaamalla ja lasikuiduttamalla. Korjauksen yhteydessä tehtävälle lasikuitupinnoitteelle annamme 10 vuoden takuun. Korjaamme molempia – maan alle ja sisätiloihin sijoitettuja öljysäiliöitä.

Yksiputkilaite

Jos öljylämmitysjärjestelmässä on käytössä kaksiputkijärjestelmä, eli polttimolta lähtee paluuputki takaisin säiliöön, vaihdamme sen tilalle ympäristöystävällisen yksiputkijärjestelmän, joka kierrättää paluuöljyä yksiputkilaitteessa palauttamatta sitä säiliöön. Hajonnut paluuputki on yksi yleisimpiä öljyvahingon aiheuttajia. Yksiputkilaite suositellaan asennettavaksi erityisesti kun öljysäiliö on sijoitettu maan alle.

Milloin öljysäiliö on syytä uusia?

Säiliö on uusittava jos se todetaan kuuluvaksi D-luokkaan. C-luokituksen saaneet säiliöt ja säiliöt joita on mahdoton tarkastaa on suositeltavaa uusia myös.

Meiltä saat asennettuna kestäviä CE-merkittyjä Li-Plast sisäsäiliöitä.

Tarkkaile öljysäiliön kuntoa

Kun säiliö on sijoitettu maanpinnalle tai sisätiloihin vaipan ja suoja-altaan kuntoa on hyvä silmäillä aika ajoin, jotta puhkeavat ongelmat korjataan ajoissa. Tämä ja ammattilaisen tekemä säännöllinen tarkastus ovat tärkeimmät toimenpiteet pitämään huolta siitä, että säiliö kestää käytössä pitkään.

  • Kysy lisää:

Suomen Öljylämmitys